Seminar over ontwikkelingen en kansen in Armeense zuivelketen

Aug 22, 2019

Op 26 september 2019 organiseert RVO, met ondersteuning van Bles Dairies, in Heerenveen een zuivelseminar over Armenië. Vorig jaar heeft Bles Dairies Consultancy in opdracht van de Nederlandse overheid een studie uitgevoerd naar de laatste en toekomstige ontwikkelingen in de Armeense zuivelketen en de kansen voor het Nederlandse zuivelbedrijfsleven in Armenië. De studie is onlangs afgerond en de uitkomst ervan wordt tijdens het seminar gepresenteerd met interessante Armeense en Nederlandse gastsprekers.

Programma en Registratie

Het zuivelseminar over de Ontwikkelingen en Kansen in Armenië wordt op donderdagmiddag 26 september a.s. in Heerenveen gehouden en is vooral bedoeld voor Nederlandse toeleveranciers van fokmateriaal en technologie en bedrijven die kennis overdragen of praktijkgerichte trainingen verzorgen. Het seminar is ook een unieke gelegenheid om enerzijds inzicht te krijgen wat zich in de zuivelsector in Armenië afspeelt en anderzijds contacten met interessante Armeense partners op te doen. Het seminar is tevens een opmaat voor een geplande Armeense bedrijvenmissie met vertegenwoordigers van de grotere melkveehouders en zuivelverwerkers die later dit jaar naar Nederland komen. Hieronder volgt het programma en een link voor registratie voor deelname:

13:00 – 13:30 Arrival, welcome, registration & coffee
13:30 – 13:45 Opening by Armenian Ambassador Mr. Tigran Balayan of the Republic of Armenia and Netherlands Agricultural Counselor Mr. Meeuwes Brouwer (TBC)
13:45 – 14:15 Presentation about the main policy developments, government support and ways Armenia tries to attract foreign investors by Deputy Minister, Mr. Tigran Gabrielyan, of Economy of the Republic of Armenia
14:15 – 14:45 Presentation of the outcome and main results of a market research on dairy in Armenia by Mr. Martin de Jong of Bles Dairies Consultancy
14:45 – 15:15 Presentation about the main developments, challenges and opportunities in the Armenian dairy sector by Mr. Gagik Sardaryan, President of the Center for Agribusiness & Rural Development (CARD)
15:15 – 15:45 Coffee break
15:45 – 16:00 Presentation by RVO about an overview of instruments and programs for Dutch agribusiness doing business in Armenia by Mrs. Leontine Loudon of RVO
16:00 – 16:30 Panel session for Questions & Answer
16:30 – 18:00 Network reception

De lokatie van het seminar is Abe Lenstra Blvd 19, 8448 JA in Heerenveen. Er zijn geen kosten verbonden voor deelname aan het seminar. Indien u geïnteresseerd bent in deelname in ons zuivelseminar, kunt u zich hier aanmelden.

Interessante gastsprekers

De Armeense Ambassadeur, H.E. Tigran Balayan, en landbouwraad Meeuwes Brouwer zijn voornemens het zuivel seminar te openen. Naast het delen van de belangrijkste conclusies en resultaten van onze recente zuivelstudie over Armenië, zullen de Armeense Viceminister van het Ministerie Economie/Landbouw en de Voorzitter van Center for Agribusiness & Rural Development (CARD) hun kennis en ervaringen delen met de deelnemers in de zaal. Zo beschikt CARD over een breed netwerk aan contacten en faciliteiten en staat het open om met Nederlandse bedrijven samen te werken!

Verder zal een spreker van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) een overzicht geven van de voor het Nederlands bedrijfsleven beschikbare programma’s ter ondersteuning van het zaken te doen in Armenië. Ook zal een vertegenwoordiger van het Nederlandse PUM-programma (van senior experts) aanwezig zijn, die met hun activiteiten vrij actief zijn op zuivel in het betreffende land. Een panel sessie met Nederlandse en Armeense partijen en de gelegenheid voor het publiek tot het stellen van vragen maakt eveneens deel uit van het programma. De voertaal van het seminar zal Engels zijn. Aansluitend aan het seminar vindt een netwerk receptie plaats.

Meer informatie

Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met Bles Dairies Consultancy:
Linda Plat via E-mail: l.plat@bles-dairies.nl en Tel. +31 58 212 05 41
of met de Landbouwraad in Moskou:
Meeuwes Brouwer, via E-mail adres mos-lnv@minbuza.nl en Tel. +7 495 797 2917.


Bron: Agroberichten Buitenland: Seminar over ontwikkelingen en Kansen in Armeense zuivelketen