Succesvol veranderen doe je samen

Jan 12, 2023

Verandering begint bij jezelf maar doe je samen! Hoe pak jij het aan? Stel jij jezelf wel eens de vraag:

  • Hoe haal ik het beste uit mezelf en uit mijn bedrijfsvoering?
  • Hoe maak ik kansen zichtbaar en benut ik deze?
  • Hoe speel ik in op veranderingen?

Als melkveehouder in de 21ste eeuw sta je voor grote veranderingen en uitdagingen. Door schaalvergroting, nieuwe technologische ontwikkelingen, digitalisering, automatisering maar o.a.  ook door de stikstof problematiek, veranderen veel werkprocessen. De veranderingen volgen elkaar snel op en vragen om kennis en (zelf)inzicht van de melkveehouder.

Veranderen is niet altijd eenvoudig…… het zijn ook lastige vragen die je jezelf als ondernemer moet durven stellen. Doe je dit niet, dan roest je vast in  ‘oude’ gewoontes. Waardoor er geen ruimte meer is voor zelfkritiek en geen plaats voor verandering. Eén van de grootste belemmeringen om succesvol te ondernemen.

Herken jij jezelf in 1 van de onderstaande uitspraken?

  • Heb ik al eens geprobeerd, leverde niks op
  • We hebben het altijd zo gedaan en dat is goed
  • Ik zou wel willen maar weet niet hoe
  • Denk niet dat het hier gaat werken
  • Hebben we geen tijd voor
  • Nog niet over nagedacht
  • Gaan mijn medewerkers toch niet doen

 

Voorkom bedrijfsblindheid

Bedrijfsblindheid vormt een onzichtbaar probleem; te vaak houden we vast aan het oude vertrouwde, zijn we vastgeroest in een eigen routine en staan we onze eigen ontwikkeling in de weg.

 

Veranderen begint bij jezelf en doe je samen

Een waardevolle manier om hiervan los te komen is door jezelf en je bedrijfsmanagement een spiegel voor te houden.

Laat een Bles Dairies eens over je schouder meekijken – met een frisse, onafhankelijke blik, het onzichtbare zichtbaar maken.

“Ik heb het nog nooit gedaan. Dus ik denk dat ik het wel kan”

 

Moyna Bierma

Moyna Bierma

Bedrijfscoach

 +31 612 21 82 26