Stagiair – Farm Management Support

Location: Uasin Gishu County, Eldoret Town

 

Over ons:

Bles Dairies is een vooraanstaande speler in de internationale zuivel- en melkveeontwikkelingssector, met meer dan 30 jaar expertise op dit gebied. Vanuit ons hoofdkantoor in Leeuwarden, Nederland, bedienen we ook lokale markten met vertegenwoordigingskantoren in onder andere Oost-Afrika (Eldoret, Kenia).  Als wereldwijd opererend bedrijf is Bles Dairies Group betrokken bij een breed scala aan activiteiten, waaronder livestock, genetica, farm management en de ontwikkelingen van zuivel- en melkvee keten in opkomende marketen.

Sinds 2016 is Bles Dairies East Africa actief met een kantoor in Eldoret, Kenia. Hier heeft Bles Dairies East Africa zich toegelegd op het leveren van hoogwaardige diensten en producten in de gehele zuivel- en melkvee keten. Wij bieden geavanceerd advies en support aan lokale melkvee boeren, maken hierbij gebruik van innovatieve technologieën en zijn actief betrokken bij de verkoop en distributie van genetica, voer en andere benodigdheden voor melkvee bedrijven.

 

Rol omschrijving:

Ben jij gepassioneerd door de agrarische en melkvee sector en wil je een impact maken in de ontwikkeling van Keniaanse melkveebedrijven? Dan is deze stage iets voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste stagiair die ons team komt versterken als ondersteuning voor onze Farm Management Support Diensten.

Als stagiair Farm Management Support werk je nauw samen met onze Farm Management Support Manager om uitgebreide bedrijfsondersteuning te bieden aan onze klanten en partnerbedrijven in de zuivelsector. Je speelt een cruciale rol in de positieve ontwikkelingen van Keniaanse melkveehouders en het vergroten van hun winstgevendheid, door middel van innovatieve oplossingen.

 

Belangrijkste verantwoordelijkheden en leermogelijkheden:

 • Ondersteuning bieden aan de Manager – Farm Management Support bij het opstellen van voerrantsoenen en adviseren over voeding voor koeien
 • Assisteren bij het verstrekken van advies over voortplanting en reproductie
 • Bijdragen aan financiële en budgettaire ondersteuning
 • Assisteren bij de integratie van technologie in de bedrijfsvoering
 • Ondersteunen bij training en ontwikkeling van medewerkers op de boerderij
 • Je zult training en begeleiding krijgen van experts in Nederland, waardoor je kennis kunt overdragen over Farm Management Support aan onze lokale klanten.

Na elk bezoek stel je een gedetailleerd rapport op voor de boerderijmanager en andere belanghebbenden, waarin je duidelijke aanbevelingen uiteenzet met als doel de ondersteuning van het melkveebedrijf te verbeteren en de winstgevendheid te verhogen.

Als belangrijke zakelijke partner van de boerderijmanager, onderhoud je proactief en regelmatig contact met de boerderijmanager om uitstekende klantenservice te bieden en je ondersteuning uit te breiden buiten de maandelijkse bezoeken. Naast onze bestaande klanten ben je verantwoordelijk voor het verwerven van nieuwe klanten voor ons Farm Management Excellence-netwerk en draag je bij aan de groei van ons bedrijf.

 

Gewenste vaardigheden en kwalificaties:

 • Studieachtergrond in de agrarische sector, diergeneeskunde, landbouweconomie of een gerelateerd veld
 • Interesse in en kennis van melkveehouderij en landbouwpraktijken
 • Sterke communicatie- en interpersoonlijke vaardigheden
 • Zelfstandigheid en proactiviteit
 • Goede beheersing van het Engels, zowel mondeling als schriftelijk
 • Stagevoorwaarden:

Duur: 6 maanden

 • Vanaf: Z.S.M.
 • Locatie: Eldoret, Kenia
 • Huisvesting inbegrepen

Ben je enthousiast geworden en wil je graag bijdragen aan de groei en ontwikkeling van de zuivelsector in Kenia? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar t.j.bles@bles-dairies.nl . We kijken uit naar jouw sollicitatie!

Contact:

Wil je meer informatie, neem contact op met:

Location: Uasin Gishu County, Eldoret Town

Ben je enthousiast geworden en wil je graag bijdragen aan de groei en ontwikkeling van de zuivelsector in Kenia? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar t.j.bles@bles-dairies.nl . We kijken uit naar jouw sollicitatie!